dimecres, 7 de desembre del 2011

De Colldejou al Castell per Porpallers

la cova
bonica excursió la que va fer el Martí, tot i que en aquells temps el paisatge devia ser molt diferent, avui l'hem emulat i hem fet aquesta passejada. Excursioneta i com no, busqueda de tresors (geocachés!).
de matí hem sortit per la vora del cementiri i ens hem dirigit al camí del corral nou, des de la carretera, una pista ample et baixa fins al barranc que limita el terme de l'Argentera, a partir d'allí un sender s'enfila amunt fins al coll. Un cop dalt, el paisatge és força maco, la roca, vermella ens recorda a l'ermita de Mont-roig.

 Porpallers, la de l'esquerra, al capvespre.

Aquesta muntanya, Porpallers li diuen, i el seu entorn, el Collet rodó, són com un formatge vermell, tot foradat i revossat de fina arena rogenca. En aquest tros hem trobat dos tresors, un era un caché amagat en una cova (la foto de dalt), l'altre era aquest tronc (la foto de baix), és un tronc, sembla un tronc, però és de pedra! fossilitzat, a saber quans mil.lenis porta en aquest collet. (Bé, potser això ho hauria d'assegurar un geòleg, però vaja...).


Des del Collet rodó hem avançat direcció al castell i aviat em anat a parar a la carretera que puja de Vilanova, des d'allí i fins al castell tot per asfalt però gaudint d'unes vistes espectaculars del Baix Camp.

paratges del Collet rodó

I ja no us explico lo xulo que és el Castell d'Escornalbou perquè de ben segur que ho deveu conèixer, és un dels llocs més macos i emblemàtics de la comarca. Podeu llegir-ne la seva història aquí, fins i tot i esmenten el Sisos!
Per cert, al Castell també hi hem trobat dos geocaches (tresors!) un a fora, i l'altre a dalt.


Per acabar aquesta excursioneta hem tornat fent reflexió, sobre els paratges del Collet rodó, la línia d'alta tensió que el travessa, el parc eòlic que el vigila, i la futura pedrera que si vol construïr.
És possible conservar la natura sense danyar el progrés i l'economia? (eternum debate)
És possible fer coses sense que els interessos més poderosos predominin? és pot fer sense perjudicar ningú?
Si, és veritat, en aquests poblets perduts per la serra, necessitem... industria? (una feina siusplau!) però a qualsevol preu?
Esperem només, que qui prengui les desicions sigui qui realment ho ha de fer, i que ho faci pensant en tots tal i com ho ha de fer...


Vistes espectaculars des de Porpallers
i sense res més a afegir...
apa salut!!!

6 comentaris:

el Mèlich ha dit...

Molt maco, molt maco...I l'Argentera on la deixes? I la seva serra? Amb el Morral de Vilanova, el Morral Blanc l'Enderrocada, el Motxilló i el coll de la Teixeta? És que els van esborrar els dia que hi vas anar? El poble més bell de la comarca i el passes per alt?
Això del veïnatge...putes enveges.
salutacions d'un de l'Argentera de socarrel, però que també està enamorat de la Mola, Colldejou i la Serra de Llaveria.A la muntanya del costat del Coll Rodó, a l'Argentera n'hi diem La Parrica.

Mèlich

ricderiure ha dit...

jejeje!
perdona Mèlich, no van treure l'Argentera aquell dia... però és que només tinc ulls pel poble més bell de la comarca... Colldejou!!!
la veritat no conec gaire els entorns del teu poble, m'ho hauré d'estudiar,
a la Parrica a Colldejou no se com li diuen (li hauré de preguntar als padrins), el nom de Porpallers el vaig trobar a internet.
apa salut veí!!!

Elfreelang ha dit...

Gràcies per reportatge! unes excursions de traca i mocador..paratges bellisims

carme ha dit...

Ja tens raó, ja. Colldejou és el poble més bonic del món o com deia en Iglesias, la ciutat més maca del món!!
Carme

El porquet ha dit...

Veig que gràcies al geocaching estàs descobrint país! Doncs fantàstica iniciativa. El motiu pot ser molt variat, però l'objectiu de passar un gran dia descobrint i trepitjant les nostres terres és únic i incomparable!

ricderiure ha dit...

gàcies per passar-vos per aquí Carme, Elfree!
i tant porquet, el geocaching és un joc que et fa moure molt, i fa dies que no paro! t'ho recomano!

gràcies per comentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails