dimecres, 18 de febrer de 2009

lo carcassonneavui us parlaré d'un dels meus jocs de taula preferits, el Carcassone, com no, és un joc d'estrategia i de pensar, dels que més m'agraden, moltes vegades el defineixo com una barreja entre un puzle i un videojoc d'aquests de construir un imperi a base d'explotar recursos i coses d'aquestes, (els settlers per exemple).
Consisteix en anar desplegant un mapa, posant-hi les fitxes i anant-les encaixant, i creant ciutats, camps de conreu, catedrals i tot de coses que donen punts a cada jugador.
El joc bàsic és força senzill, i dic el bàsic per que amb l'exit que ha tingut aquest joc, li ha fet unes "extensions", o sigui més fitxes, més regles, més històries, a cada extensió el joc és complica una mica... i també es fa més interessant...
hi poden jugar fins a 6 jugadors, i la partida si no t'encantes la pots fer en una horeta...
interessant, jugant-hi dos persones la cosa també té molta emoció, a l'estil dels escacs...
es fan unes batalles... (sense connotacions bèliques, a diferència del Risk, apte per a nens!)

Això si, com la majoria dels jocs, necessita de que els jugadors vagin a per totes i a fer-se la punyeta els uns als altres per a que la cosa sigui més entretinguda...
He llegit per aquí que hi ha una versió de joc informàtic on line... ho hauré de mirar...
aquesta és la pàgina del fabricant... http://www.devir.es/producto/tablero/carcassonne/index.htm
tampoc no és que sigui massa car, depen de amb que ho comparis, si t'ho mires des del punt de vista que et farà passar bastantes bones estones, és barat.
Així doncs queda recomanat! i si voleu fer una partida o provar-lo...
doncs ja sabeu...
ja he trobat la versió informatica del Carcassone ! es diu Toulosse, i està molt bé! (deu meu que no m'hi enganxi!), és un joc molt a l'estil del butinet, (quants viciats en conec!), però hi ha gent de tot el món, no cal descarregar-se res, i només registrar-te ja pots començar a jugar, a tanto que la penya va amb una mala llet!
per trobar-lo seguiu aquest enllaç. http://games.asobrain.com/
pues apa això és tot...
apa salut !

2 comentaris:

Iblama ha dit...

ieps! suposu k aket es akell joc del drac i la pesca akella dels territoris! animu!

Anònim ha dit...

a veure quan vens a fer una altra partideta amb mi!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails