dimecres, 20 de juliol del 2011

Feudalisme

La Viqui diu que el feudalisme fou el sistema econòmic i social propi de l'edat mitjana a Europa, se suposa que el feudalisme va ser substituït, en general, pel capitalisme després de diverses evolucions i revolucions.
Però és cert?
Tot torna? o és que res acaba de marxar mai?

La relació de vassallatge és una de les característiques del sistema feudal. Defineix la relació entre el poder, l'amo, i el vassall, o sigui el poble ras. Els senyors feudals mantenien al poder a través de la possessió del béns de producció, de la terra, de les armes i la violència, i després els vassalls havien de treballar per ells sotmetent-se als seus designis.
Aquest poder els venia donat per la gràcia de déu, de la seva família, dels enxufes, o d'actituds més o menys "espavilades", "trepes" o directament malèvoles.
El món era salvatge, els perills i la pobresa apretaven fort al poble, i aquest no tenia més remei que buscar seguretat en el vassallatge,a vegades no ho buscaven, sinó que els venia imposat.
imatge d'un article de "El mundo Today"
I avui en dia?
El feudalisme torna, aquesta crisi inventada pels lobbys de poder ens llença de cap a establir relacions de vassallatge, els amos tenen cada cop més poder i el poble cada cop més por del món salvatge.
Via oberta a tot tipus d'explotacions, xantatges i mandangues varies.
Els vassalls d'avui en dia em de donar gràcies de que un amo ens permeti treballar per ells, ni que ens paguin sous miserables, ens demanin coses increïbles, o ens rebaixin com vulguin, i si ens demana qualsevol cosa li em d'otorgar amb veneració, doncs la figura de l'amo és intocable. O amb ell, o ens veiem abocats al desert de la crisi, de l'embargament, de la impossibilitat d'accedir a béns que ells mateixos ens han convençut que ens són necessaris.
No es tracta als treballadors com a persones, i ni molt menys se'ls deixa participar dels beneficis reals de la seva producció.
No es construeix la societat per al benefici de tots (tal com diu la DUDH), sinó en benefici d'uns quants.
On anirem a parar!!!
i no afegeixo res més perquè m'encenc!
apa salut!

8 comentaris:

Unknown ha dit...

I què més vols dir? Ho has dit beníssim i claret. Jo no puc afegir res més...tens molta raó...

Garbí24 ha dit...

home....si algun dia aconssegueixo ser ric, podre finalment tenir un bufó de la corte que em mantingui content i distret tot el dia. Tot i que jo potser triaria una bufona...ben bufona.

Laura T. Marcel ha dit...

Noi, la cosa està molt magra!!!

◊ dissident ◊ ha dit...

Vos queixeu perque sou plebeus jajajaja

Bon estiu

Elfreelang ha dit...

Estàs molt encertat i reflexiu...tinc clar que anem enrere....però jo aniria molt més enrere....cap al temps anterior als fenicis quan encara no s'havia inventat la moneda...

El porquet ha dit...

Ves que no tornin a instaurar doncs el dret a pernada...

... ha dit...

...algú ho havia de dir! jajaja! Però mentre la gràcia de déu no caigui damunt nostre ens haurem de seguir espavilant com poguem!

ricderiure ha dit...

Bon estiu i gràcies per comentar !!!

i a la tardor a veure si el poble s'aixeca !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails