divendres, 8 de maig del 2009

l'aire que respirem...

la Provincia de Tarragona, paradís natural i ple de xemeneies...
la major concentració d'industria, centrals nuclears, contaminació, aquí tenim de tot...
però tranquils no passa res, sempre s'ha venut la moto a la població, remarcant els beneficis, que també n'hi ha, i ocultant els perjudicis, que són molts...
heu sentit mai a dir que vivim al lloc de la peninsula amb taxes més altes de cancer i malalties respiratories? us ho creieu o penseu que es paranoia esquizoide?
petroquímiques, refineries, incineradores urbanes, centrals nuclears, centrals tèrmiques, quasi que l'únic que ens falta és el cementiri nuclear...
Per cert, diuen que a lo millor també ens toca la grossa...
ja fa temps que es sorteja aquest "marrón", i resulta que potser hi ha algun "interès" en que es posi per aquí...
si voleu saber més sobre el tema nuclear, que se les porta, mireu-vos el http://blogcanc.blogspot.com/ , i podreu llegir algunes coses interessant i veure-hi algunes de les coses de les que no se'n parla gaire als grans mitjans.

Em sembla que com la majoria de la gent, m'estic posant apocaliptic, serà la grip, la crisi, o el paro, però sembla que tot s'estigui com posant de cap per avall, i petant per tots cantons, i ahir em van enviar aquesta notícia, que us poso més avall, i ja va ser l'apocalipsi total, el record de que vivim en un polvorí ple de fum tòxic, i es que per aquestes comarques, qui més qui menus a tingut malsons amb sirenes i plans d'emergència... o serà que sóc raro?
buenu a veure quina impresió us causa això i ja em direu...
Un missatge per als que deien que la tèrmica de l’Hospitalet de l’Infant no portaria cap mena de problema. “La zona que durant el 2008 va patir més dies l'efecte de l'ozó per damunt del límit permès va ser Vandellòs (59 dies)” El màxim d’ozó troposfèric permès per la Unió Europea: 25 dies superant 120 micrograms/m3 (a Vandellòs 34 dies més per sobre del que la legislació europea permet! Quin escàndol!) Aquest fet de la contaminació per ozó pot ser conseqüència de la quantitat d’emissions que la tèrmica va emetre durant el 2008. Desprès de la refineria de la Pobla de Mafumet/El Morell (amb 2.547.246 de tones de contaminants emesos), la tèrmica de l’Hospitalet va ser el segon focus emissor de contaminants de tot Catalunya amb 1.171.480 tones!!! L'ozó és un contaminant incontrolat i incontrolable a Catalunya. A hores d'ara, el límit permès per norma és superat de llarg. Els catalans suportem quatre vegades més dies d'excessos dels fixats com a màxim. Provoca tos, irritacions a la faringe i als ulls, cansament, mal de cap o un empitjorament de la funció pulmonar Són un total de 100 dies en què, durant el 2008, es va superar el volum permès per la UE (el màxim està fixat en 25 dies superant 120 micrograms/m3). Aquest paràmetre s'haurà d'acomplir punt per punt l'any vinent, però els efectes d'aquest contaminant ja els patim ara.

si voleu saber més sobre aquesta noticia aneu a http://www.geocities.com/plataformvande/efectes_polucio.htm

i ja no m'enredo més que si no tindre malsons...
apa salut i optimisme!!

3 comentaris:

Serginho ha dit...

Ei Ric!

Doncs si... ja anava sent hora que algú reclamés un cel net, no? Si que és important la indústria que tenim... mon pare hi ha treballat més anys que els que tinc jo! I de fet jo mateix hi vaig treballar ja fa uns anys.

Tot i així, cada cop que passo per allà la vora, sobretot del polígon nord! Em quedo estupefacte davant la nostra estimada Repsol. Abocacions al Francolí apart, aquell nuvolet que surt de la Pobla de Mafumet, visible des del mar i des de la muntanya, des del cotxe i des del tren, és una cosa que no puc acabar d'entendre. Tant costa fer que no hi hagi aquell nuvolet? O aquelles torxes cremant males reaccions de nit que ho il·luminen tot com si fos de dia. No cal que pleguin i desmontin la paradeta, (que vaia barraca que hi tenen!) però s'ho podrien currar una mica, no? Tot plegat no ho acabo d'entendre.

Mon pare, que és molt seu però té a voltes grans pensaments, no entèn perquè la gent sempre es queixa del vent que fa a Reus. Diu que és el millor que té aquesta, la nostra ciutat: el vent. També diu que és una llàstima que aquest vent no sigui perfecte. Diu mon pare que aquest vent tan animal i salvatge que bufa a Reus hauria de recollir tot el nuvolet dia i nit i en comptes de tirar-lo a nord o a sud, o a llevant o terra endins, segons el dia, l'hauria de portar tal i com surt de la xemeneia i en un plis a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. I deixar-lo tot allà, pam! Aquí us deixo un regalet.
Diu que si el vent de Reus pogués fer això, seria el vendaval perfecte.
Jo somric i crec que té raó, que estaria bé.

ricderiure ha dit...

ei poeta del poble!!
el fum també els hi hauria d'arribar a Madrid, no tant sols la generalitat n'es responsable, lo que està clar és que els grans mandamases, segur que no el respiren aquest aire,
apa maco!! a veure quan cau la pizza...

Serginho ha dit...

Hmm...

Enviar el fum a Madrid sona a més fàcil, no?

La barraqueta de Medi Ambient de les petroquímiques, és de Sanitat! Jo posaria al punt de mira la Generalitat, que espavilin! I que n'aprenguin.

I pels peatges, i per un tren que havia d'unir les quatre províncies catalanes i va acabar unint Perafort amb el no res.

A Madrid riuen i prou :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails