dimarts, 2 de desembre del 2008

noticies de colldejou !!!

ei ! mireu que he trobat mirant el diari.... la notícia és del 24 de octubre i parla de fer una carretera nova.... mireu-vos aquest resumet ;


Dimarts passat acabava el període de presentació d'al·legacions al projecte de Pla Territorial parcial del Camp de Tarragona. El Consell Comarcal també ha presentat un paquet de peticions, d'on destaca poderosament la sol·licitud de fer una carretera nova paral·lela a la de Reus a Mont-roig del Camp (T-310).

Un cop analitzada l’estructura de xarxa viària existent a la comarca del Baix Camp, i tenint en compte l’estructura radial a l’entorn de la ciutat de Reus de la majoria de carreteres de la comarca ( T-11, C-14, T-310, T-314, N-420 i T-704), el Consell Comarcal considera "convenient" aportar la proposta d’una nova via que, en paral·lel a la T-310, interconnecti els municipis que envolten la plana de la comarca del Baix Camp.

Aquesta proposta de nova xarxa viària inclou trams de camins municipals, que es podrien convertir en carretera i que enllaçarien amb alguns trams actuals de carreteres existents. Per tant, la nova proposta de comunicació enllaçaria traçats ja existents amb nous trams de camins tradicionals i ja emprats per a connexions entre nuclis de població propers.

Aquesta nova proposta "facilitaria la mobilitat local de la població de l’interior de la comarca", reforçaria la prestació del servei de transport públic i suposaria "una millora per a les rutes ja existents" del transport escolar entre municipis de la comarca.

La nova via enllaçaria els següents nuclis de població: Vandellòs, Pratdip, Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, Botarell, Les Borges del Camp, Maspujols, Castellvell del Camp, Almoster, La Selva del Camp i Les Masies Catalanes a l’Albiol.

El Consell també proposa la millora de camins existents a l’Argentera, Duesaigües i l’Albiol. Així, es proposa la conversió en carretera dels següents camins municipals, per tal de millorar la connexió dels nuclis de població de l’Argentera amb Vilanova d’Escornalbou i la nova via proposada en el punt anterior, Duesaigües amb la carretera N-420 pel camí dels masos i l’Albiol amb la carretera T-704.

la notícia sencera la trobareu a http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=3084
de fet només diu que el consell comarcal fa una alegació proposant aquesta carretera a un pla territorial de la generalitat, no se si el consell comarcal té gaire influència a més la generalitat tampoc no sabem si està per la labor...
i que passara si algún dia es fa aquesta carretera?
doncs lo primer que ve al cap són les coses negatives, com la destrucció de l'entorn que suposa una obra així i aquestes coses...
i de positiu? buenu... a lo millor ens conectaria realment una mica més als pobles del voltant... ara que tampoc crec que cambiessin gaire les coses, a la festa major continuarien venint la mateixa gent, això si més ràpid i comode, i segur si m'apures...
el transit no es veuria gaire afectat, segurament i passariem els pocs que ara hi passem...
a veure si algun dia posen tren!!!
apa adeu !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails