dimecres, 4 de novembre del 2009

lectures de l'estiu



doncs ja fa molts dies que l'estiu va acabar, però volia escriure algo sobre lo que havia llegit i no m'hi havia posat, mai és tard, i l'altre dia amb conversa amb el Sergi vam parlar dels llibres de Larson me'n vaig tornar a recordar i a recuperar alguna cosa que ja tenia feta...
Si! Stieg Larson! els best sellers! i és que a mi els best sellers també m'enganxen, ja em vaig menjar tot el que em posaven del Brown i quan he pogut m'he empassat sencera la trilogia Millenium.
Pues si! Jo també he estat un dels milions de persones que aquest estiu s’ha llegit la famosa trilogia del suec Stieg Larson “Millenium”, el tres llibrots, d’una mitjana de 800 pàgines cada un.
I m'han agradat molt, molt, molt, em vaig enganxar totalment i me'ls vaig fer en un temps record d'un mes, i es que si una cosa té aquesta saga és que enganxa molt, la intriga està molt ben tramada, hi ha molta emoció i els personatges són superinteressants.
Lisbeth Salander, la Pipi calcesllargues de gran, una punki hacker amb una visió del món molt especial.


Mikael Blowkist, redactor d'una revista de periodisme econòmic, potser un heroi molt típic a lo James Bond, però molt interessant.
La història et transporta a Suècia, i descobreix les coses més obscures d'aquesta societat, les mafies econòmiques, el sadisme, la corrupció política, l'espionatge, i amb això hi barreges la punki hacker, i tens un cocktail explosiu.
No escriure ni una línia més sobre l'argument de les novel.les per que no vull trencar l'experiència dels que no l'hagueu llegit i ho vulgueu fer.


Stieg Larsson segons diuen les seves biografies era un suec més aviat esquerrós, en algun lloc he llegit de filiacions troskistes i llibertaries de quan era jove, era de família antifeixista ja de l’època del seu avi, es veu que el feixisme, com aquí?, a Suècia està bastant arrelat, treballava en una revista i fundació que denuncia el racisme i el feixisme en aquest país. Va escriure uns llibres sobre les organitzacions ultres i les seves infiltracions en el poder, va viure amenaçat per bandes skins i ves a saber quines altres coses... i la realitat supera la ficció, va morir de cop a causa d’un infart quan els seus llibres van sortir a la llum mundial com a best-sellers. Després de la seva mort fins i tot continuen els embolics, per que hi ha una disputa entre la seva parella amb la qual no estava casat, i els seu pare, que s’ha quedat amb els drets d’autor dels llibres.
Com no, al best sellers li segueixen les pel.lícules, vaig veure la primera, i no em va desagradar del tot, es bastant fidel al llibre, ara que com totes les pel.lícules que surten de grans llibres mai li acaba de fer justícia del tot. Sobretot em va agradar per veure els personatges personificats, i també els paisatges.
O sigui, que us ho recomano totalment, no us faci peresa que val la pena!
i no m'enrollo més...
apa salut i petons!

3 comentaris:

neusmafo ha dit...

ostia ostia!!!! no és just que corrin tan a fer pelis! jo el vull llegir aquest llibre, ja me'l deixaràs, dont treus tan temps per llegir? que diferent que m'imaginava que seria el llibre, però tothom en parla tan bé.
mua!

Iblama ha dit...

buefffff! estic xalant com un beneit amb la trilogia. el primer va caure rapìd. ara estic amb el segon i amb una setmana porto 200 pagines. te la virtut que tengaxa i no ho pots deixar. el tio tenllaça histories i personatges. a vegades et perds una mica amb tanta penya pero al final tendrete i tenganxa. podria ser una bona peli a colldi!salute!

ricderiure ha dit...

Neus aquest estiu he tingut molt de temps per llegir... de fet me'ls vaig llegir en tres setmanes...
però no te'ls puc deixar per que no eren meus...
Anim Isaac que lo millor esta per venir!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails