divendres, 13 d’abril de 2012

Gaudí va nèixer a Colldejou i 39 relats més. El llibre.

Aquesta és la presentació virtual del meu primer llibre:

Gaudí va nèixer a Colldejou i 39 relats més.El personatge d'internet, conegut com Ric de riure, i que en realitat també es diu Ric (ard), ha conjurat la següent fòrmula per combatre la galopant crisi econòmica i també l'avorriment generalitzat.

Artesania literaria + Pla anticrisi = Presentació per Sant Jordi !!

Així és com neix aquesta idea, la necessitat de ser emprenedor, (diguem-ne... guanyar algo...), i de pas fer realitat un dels somnis més macos que tinc de sempre, em fan engegar aquesta edició tant... particular!
Ja sabeu, sobretot els que seguiu el bloc, que ja fa temps que escric, sempre ho he fet, però ja fa uns anys, i sobretot també gràcies al bloc i al món dels blocs, l'obra ha anat creixent.
Per això ja és possible un recull. Perquè això si que s'ha d'aclarir, el llibre no conté relats inedits, és un recull, selecció dels 40 relats que m'han semblat més presentables i que ja han estat publicats tant a internet, en aquest bloc, com alguns d'ells en paper a la revista "Lo Collet". 

Ho anomeno "artesania literaria", per variis motius:
Per modèstia, doncs sóc un aspirant a escriptor, i lo que queda!
Per que m'ho faig tot jo, jo m'ho he imaginat, ho he escrit, ho he editat, he buscat ajuda en les coses que no sabia o podia fer, ho he enviat a una imprenta (doncs a imprimir no arribo), faré una campanya de màrqueting, i ho vendré jo, tot plegat gestionant tots els passos jo mateix. Ho sigui, pura artesania. A més, aquesta primera edició del llibre (ves a saber si ni haurà una segona), esta formada per 100 exemplars, el que podriem dir una edició limitada. Tot un treball d'artesania, que a més em permetrà fer dedicatories personalitzades per a tots aquells que el vulguin.

Tot i ser una artesania he de fer molts agraïments, sobretot a les persones que m'han ajudat amb el llibre, com la Júlia, gran dissenyadora gràfica, que ha fet la portada i la contraportada, i la Rosa, que com a bona professora de català va ser la principal crítica a la meva ortografia i als meus relats originals, i a part de corregir-me, em va ajudar a fer que alguns d'ells fossin més entenedors.
També, sempre estaré superagraït al bloc, i al món dels blocs, la blogosfera que en diuen, i molt especialment a l'escriptor J.M Tibau amb al seu bloc Tens un racó dalt del món, i al bloc Relats conjunts, que m'han instigat, inspirat, i animat a escriure. Molts dels relats del llibre surten d'alguna de les moltes propostes literaries que fan.

Poca cosa més es pot explicar del llibre, que té 202 pàgines, en format A5, i caràcters de mida 12. Es tracta de 40 relats, alguns més llargs, d'altres més curts, amb moltes temàtiques diverses, com podeu veure al detall de la contraportada.

El llibre, a l'igual que els relats i tot el que publico al bloc, té una llicencia Creative Commons, que permet la copia i la lliure difusió, amb les úniques limitacions de la cita de l'autor, i la restricció comercial. Això vol dir, que vull vendre els llibres, però sobretot vull que els relats es llegeixin, o sigui que qui vulgui llegir gratuïtament també ho podrà fer, fins i tot fotocopiant-se el llibre legalment.
Això si, un llibre és, ho hauria de ser, un objecte de valor, i tenir-lo no és el mateix que haver-lo llegit.
Que ningú s'estigui de llegir-lo, però!!!

I com es pot aconseguir un dels 100 exemplars del llibre?
Doncs el pla té, en principi, cinc fases.
La primera és la campanya de marq e tinc, durant la setmana del 9 al 15 d'abril, basicament a través del facebook (on tinc el mateix nom que al bloc), de correus electrònics, i del boca a boca. Aniré donant detalls, fins el dia 13 que faré la presentació virtual (això que llegiu ara mateix).
Durant la setmana del 16 al 22, també a través del facebook i correus elèctrics, comença la primera comanda de llibres, tothom que en vulgui el podrà reservar i ja acordarem com us el faig arribar.
El dia 21, a Colldejou, es celebra el primer acte de Sant Jordi, organitzat pel Centre Cultural de Colldejou, consistent en la presentació del llibre. Es realitzarà a la sala d'actes a les 18:30 (Hi esteu tots convidats), i jo mateix us explicaré algunes coses que encara he de pensar... també tindré exemplars per vendre i dedicar personalment.
El dia 22, a Colldejou també, el Centre Cultural monta la paradeta de llibres i roses, com cada any, i també en tindran uns exemplars.
Finalment, el dia 23, per Sant Jordi, jo mateix sortiré al carrer, i fent una barreja de performance i "top manta", voltaré per Reus amb els exemplars que hem quedin. Aniré amb gorra, busqueu-me!!!

i ja està tot dit, ara només esperar que les coses vagin tal com les he planejat, i sobretot que els que llegiu el llibre disfruteu una estona, i us agradi. I si els venc tots, doncs ja estarà bé!

i sense res més a afegir...
apa salut!!


2 comentaris:

El porquet ha dit...

Em trec el barret davant de la magna obra que t'has cuinat tu mateix. Serà petita de format però tot el treball que has parit, des de les beceroles dels escrits fins a la seva edició en paper és per a posar-se dempeus i d'ovació tancada.

Quan les coses es fan amb amor i passió es pareixen coses tan boniques com aquesta que has creat tu solet.

Enhorabona!

◊ dissident ◊ ha dit...

Moltes felicitats, Ricard i molta merda!!! (La sort és per als perdedors)


Salut!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails