dimarts, 17 d’agost del 2010

el radar de Llaberia

Allí dalt a la miranda
ens hi han posat un pilotam
a veure si un dia d'aquests
ens baixarà rodolant.

Més o menus deia així el pregó del carnaval del 2008 de Colldejou, la bola, el radar, ja estava instalat però encara va trigar fins al setembre per estar operatiu.
I des de llavors que tenim aquest afegit al paisatge, tampoc no és una gran ofensa, de fet quasi que no es veu des de baix a la vall, només destaca quan puges, o des de dalt a la mola. Això si, de nit, té un llumet vermell que ens permet localitzar-lo perfectament des de qualsevol punt del camp de tarragona, i que junt amb la torre eiffel de Colldejou s'han convertit amb els fars del poble.

Les imatges del radar es poden veure en temps quasi real des d'nternet, des de la web del Meteocat, que són els que gestionen la xarxa de radars de Catalunya.
He trobat una nota de prensa que n'explica força coses. Explica que el disseny està pensat per integrar-se en l'entorn, i que el porxo està pensat expressament per donar refugi en un lloc on no n'hi ha, de fet al menys a les cabres els hi va molt bé, doncs l'últim cop que hi vaig estar ni es podia passar de cagarades!


 També explica com funciona i per a que serveix. El radar té una gran utilitat com a seguidor atent de les precipitacions, pot preveure inundacions, permet gestionar el cabal dels rius i la hidrologia en general.
O sigui, que és molt útil.
Llàstima que es digui radar de Tivissa-Llaberia, ja que és a Colldejou on el tenim a la vista, ja li podriem cambiar el nom per Llaberia-Colldejou.


i res més, apa salut!

2 comentaris:

◊ dissident ◊ ha dit...

Pot no agradar la seua presència, però com tu dius, és un caxarro útil, i ademés, frívolament parlant, li dona un toc de modernitat a la muntanyeta xDDD

Salut!

Nat ha dit...

Molt bo lo de integrat a l'entorn,sembla ben bé de ciencia ficció dels anys 80!!! ja em veig les cabres passan-t'hi per sobre i deixant el seu rastre jeje

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails