diumenge, 10 de gener de 2010

A la mola de Colldejou amb raquetes de neu

avui excursió alpina sense sortir del terme... tatxan!

A la mola de Colldejou amb raquetes de neu ( titol vibrant!)

Els valents excursionistes desafiant l'enorme nevada caiguda feia tres dies iniciaven la pujada cap al coll del Guix, de les seves motxiles penjaven uns aparells extranys que els havien de ser molt útils en aquesta arriscada aventura.


Les raquetes de neu! ben poc després de l'hípica la gran quantitat de neu i gel acumulada en el camí ja dificultava molt caminar sense enfonsar-se fins els genolls. Tots, menys l'Edu pobre!, es van calçar les raquetes i van poder assolir el coll trepitjant per sobre de gruixos de fins a un metre de neu.


Del coll del Guix en amunt, seguint pel GR, les quantitats de neu eren espectaculars, en l'últim tram de pujada, l'Edu sense raquetes, es va arribar a enfonsar fins a la cintura. Cal dir que l'Edu ha passat amb excelent nota la proba sobre neu previa al seu viatje al Nepal.


Dalt de la Mola de Colldejou, el vent bufava amb molta força, els pobres excursionistes corregueren a amagar-se al castell. Allí es trobaren amb un altre grup d'aventurers armats amb esquís, les passes dels quals els havien marcat el camí durant l'ascens. Unes xocolatines i unes frases amistoses després, iniciaven la tornada.
La ruta escollida era seguir pel GR, passar per la cova, i tornar al poble per la font freda.


La baixada fou impresionant, a l'estil bobsleigh en algunes ocasions. Travessaren un alzinar completament cobert de neu, i després de tornar a calçar-se les raquetes seguiren fins la Font Freda. La banyera-font estava completament congelada, un glaçó enorme!
I poc després ja avistaven des del collet de la Xuta les teulades nevades de Colldejou.


Cap dels cinc aventurers sofrí congelacions, i cap dit va haver d'esser amputat. La ruta fou tot un èxit! Van celebrar-ho amb un bon dinar i després del cafè es van despedir amistosament.
Havia estat una jornada agotadora!

I així va ser, i així us ho explico...

Salut! iep i gràcies al Joanet per deixar-me les raquetes !!!

2 comentaris:

maria ha dit...

Ostres quines fotos!
Un metre de neu?!!!!Uauuu Aquest any si que us està tocant la neu per aqui.
Aqui dalt només floquets de neu^-^.

Iblama ha dit...

que guapo nen! buenu em sembla que ja tenim article per la propera revista! sentet afortnunat amic p`k sou pocs els privilegiats que hi heu pujat i xalat! jejeje
salute!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails