divendres, 13 de març del 2009

la dansa dels ningú...




fa molts dies, buenu setmanes que porto posat al cotxe el cd "linia de fuga" del Hechos contra el decoro, feia molt de temps que no sentia res d'aquest grup, i de cop he recordat per que durant bastant de temps va ser un dels grups que més em va agradar.
De fet els Hechos contra el decoro els vaig veure bastantes vegades en la seva època de màxima activitat, van tocar a Reus sino 10 vegades... lumenus!
Fins i tot tothom recordarà sense dubte aquell concert a La Palma, no recordo amb qui tocaven ni quan va ser, en que al sonar la cançó dels "juantxes" una invasió d'aborigens tripats seminús amb grans banderes van saltar les tapies de La Palma, de dins a fora, colant-se com els antics, i van fer flipar a tothom en una actuació de les típiques de l'època del gran Tabernacle.
Seria la ostia trobar alguna foto d'allò...
buenu, records a banda, m'he animat a buscar per la web coses d'aquest grup a veure si encara existien, que ja sabia que no, i que se n'ha fet.
això hi diu a la wikipedia

Hechos Contra el Decoro (HCD) van ser un grup de música de Madrid que va estar en actiu entre els anys 1995 i 2001. Es caracteritza per fer una música reivindicativa basada en la fusió musical, especialment centrada en el Hip Hop.
El projecte Hechos Contra el Decoro va començar el març de 1995 al barri de Vallecas (Madrid). Inicialment el formaven quatre persones: dos cantants, un teclista i un DJ. La primera actuació del grup va ser tan sols dues setmanes després de la seva formació. El 1996, després de gravar una maqueta, comencen a fer concerts d'àmbit europeu. Hi ha canvis en la formació, que passa a ser integrada per 9 músics i fan evolucionar l'estil del grup, afegint més elements al simple rapejat inicial. Treuen el primer treball discogràfic, Rabiamuffin, l'any 1997. El 1998 participen en la banda sonora de la pel·lícula Barrio de Fernando León. Aquest mateix any treuen el seu segon disc, Danza de los Nadie. Després de la gira europea de l'any 1999 hi ha nous canvis en la formació, l'any següent treuen el seu tercer i últim disc d'estudi, Línea de Fuga. El grup se separa l'octubre de l'any 2001. Posteriorment, l'any 2002, s'editarà un directe de la banda.
discografia;
* Rabiamuffin (1997, Gora Herriak)
* Danza de los Nadie (1998, Gora Herriak)
* Linea de Fuga (2000, Gora Herriak)
* Música contra una Ejecución (2002, AlterMetak)

sens cap mena de dubte la cançó estrella, la que vaig escoltar i cantar 50000 vegades és "danza de los nadie", amb el david vam intentar de cantar-la sencera junts, buaaaa!!, impossible...
actualment aquesta penya s'ha dispersat en dos grups, los desechos, que pel que he vist encara actuaven durant el 2008 i que tenien al repertori del directe temes del hechos, i la kermés, que sembla un grup més diferent...
si voleu saber més coses sobre aquest grup també he trobat i llegit això...
i també això altre...
buenu pues com no un parell de videos per que sentiu això que tant m'agrada...
aquesta cançó la canto sobretot els dies de festa molt boja a altes hores de la matinada, i com pilli un micro....



i aquesta altra són els desechos amb una cançó del seu antic grup,



buenu pues res més apa salut!

3 comentaris:

Iblama ha dit...

titu titu! mhas intrigat. ara els escoltare!

Anònim ha dit...

ei companyeru!!! algun dia em de tornar a fer un intercanvi de música!!!!
apa
ric

neusmafo ha dit...

ei no parlis com si fos un grup de la perastroica, jo encara els escolto molt sovint!!!!!!!

bonissimis i el concert de la palma va ser espectacular!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails