divendres, 16 de setembre del 2011

prohibir com a solució?

Diu la Viqui, citant aquest vídeo, que ha Catalunya el 2010 hi havia unes 5 dones musulmanes que utilitzessin el burca o el nicab,
potser, com tantes altres, aquesta informació és parcial, objectiva o manipulada.
En realitat hi ha moltes dones que l'utilitzen o que són obligades a utilitzar-lo?
Això justifica una prohibició que, més que res, serveix per aixecar polseguera i polèmica?
En el cas que una persona, cristiana o atea, home o dona, estigui sotmesa a una altra, es suposa que les institucions, la justícia, els serveis socials, educatius, etc... han d'intervenir per a trencar aquesta submissió, això és garantir el dret a la llibertat.
Que un govern prohibeixi la utilització d'una peça de roba vinculada a creences religioses no em sembla garantir el dret a la llibertat.
Que diu el Felip Puig? que ho fa per seguretat? això em sona a la guerra preventiva del sr. Bush, perquè que jo sàpiga, a Catalunya la estadística d'atemptats en els que s'hagi utilitzat el burca o el nicab com a amagatall, és igual a 0. Potser la seguretat és una altra cosa.
Aixecar polseguera i polèmica vol dir dues coses com a mínim:
Primer, marcar, posar l'accent, assenyalar, criticar (massa vegades sense massa informació), les diferencies culturals, aquelles diferencies que marquen la frontera entre el nosaltres i l'ells. O sigui posar fronteres i delimitar qui és qui.
Segon, qui no coneix el que passa sovint amb les prohibicions com aquesta (podríem dir-ne prohibicions ideològiques? culturals?). Efecte contrari, efecte crida, reivindicació de la diferència. O sigui més fronteres i més clar qui és qui.
A on ens porta tot això, no ho se.
A construir una societat unida, justa i cohesionada, segur que no.


Us recomano moltíssim aquest curt!!!
Amb la polèmica i la polseguera mediàtica que s'ha aixecat,  també he sentit a parlar de l'adaptació a la cultura del país.
La Viqui també diu, que la cultura són el conjunt d'actituds, valors, objectius i pràctiques que caracteritzen a una institució, organització, grup o societat. Els individus que adquireixen una cultura ho fan per adaptació a l'entorn, és una necessitat de l'individuu, i no una necessitat de l'entorn.
Som tots iguals? hem de ser tots iguals? "nosaltres" som els millors? o és que manem perquè és casa nostra?
tot plegat un bon núvol de pols.
i sense res més a afegir...
apa salut!!!

3 comentaris:

  1. Prohibir no és sol.lució estic d'acord més aviat és provocar un nou conflicte innessari

    ResponElimina
  2. estem d'acord Elfree.

    vaig pensar en el "Mira'm" quan vaig posar el curt!!!

    salut i gràcies per comentar!!!

    ResponElimina